Hands On

Hands ON – Ett seminarium där du som arbetar med utsatta barn får inspiration och verktyg att se till att dessa barn får det stöd de behöver.

Hands On genomfördes i september 2011 för andra året i rad. Syftet mot bakgrund av den kartläggning som Statens Folkhälsoinstitut genomförde på uppdrag av regeringen 2008-2009 att 400 000 barn idag lever i risk- och missbruksfamiljer i Sverige.

Hands On är ett försök att i en proaktiv anda genomföra en verksamhetsinriktad konferens. Betydelsen av att kontinuerligt fokusera sakfrågan och inte minst höja upp engagemanget för frågan om barn i missbruksmiljöer är mycket stor. Regeringen har satt detta område mycket högt på prioriterade insatser och Hands On har nu via sitt pilotgenomförande skapat en plattform som ger möjligheter för alla de som möter barn i missbruksfamiljer i sitt dagliga värv, att kunna bli bättre rent konkret på att upptäcka dessa barn. Det är oerhört viktigt att skapa en arena som konkretiserar och hjälper till att formera arbetet i ett långsiktigt perspektiv.

Hands On-konferensen i sitt uruppförande genomfördes den 28 april 2010 i Stockholm, samlade 140 deltagare. I en utvärdering efter avslutad seminariedag visade entydigt den största tänkbara tillfredsställelse och man ville att Hands On-konferensen skall fortgå som en årligen återkommande konferens.

Datum för nästa konferens är ännu inte fastställt. Information kommer på denna sida.

Kontakt: Lars Lewerth, ordförande MADD Sweden. Tel. 070-592 93 93

HANDS ON 2011

Läs reportage här

ARRANGÖRER

MADD står som huvudarrangör tillsammans med MHF–Motorförarnas Helnykterhetsförbund. Övriga medarrangörer är Stockholm Läns Nykterhetsförbund, CAN, IOGT, NBV, Victorygruppen, Nämndemansgården och Hela Människan och Maria Ungdom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: