Vi som drabbats av rattfylleri

MHF:s Facebookgrupp ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full” har mer än 220 000 medlemmar. Sedan 2013 finns också den slutna Facebook-gruppen ”Vi som drabbats av rattfylleri” där du som är drabbad kan nätverka med andra som personligen drabbats.

Stödet för dem som drabbats av rattfylleri är många gånger litet eller obefintligt. Med den slutna Facebook-gruppen ”Vi som drabbats av rattfylleri” har MHF skapat en mötesplats för personer som drabbats av rattfylleri på ett eller annat sätt.

När gruppen startades i februari 2013 hoppades man att underlätta diskussioner kring sorgearbete, sprida berättelser från drabbade och de som ger stöd, sprida uppmuntrande ord, lyfta frågor och skapa debatt – allt för att hjälpa de som är drabbade.

pressm_130219

Nu har gruppen över 200 medlemmar som diskuterar sina erfarenheter med varandra, för här kan man få kontakt med människor som vet vad det innebär att drabbas av rattfylleri.

I alldeles för många fall har stödet från samhället varit obefintligt.

”Man får ingen hjälp. Allt ska man ta reda på själv. Och vissa saker gör en riktigt förbannad: som att barn under 18 år inte får någon rehabilitering! Sonen skadades när han var 7, och då kan man ju räkna ut hur kroppen har förfallit innan han hunnit bli 18 år”, säger en medlem i gruppen.

”Känns jättebra med den här gruppen. Vi är många som drabbats och fått livet förändrat på många olika vis. Genom att finnas för varandra och byta våra erfarenheter kan vi på så vis hjälpa varandra”, säger en annan medlem.

Den slutna Facebook-gruppen är än så länge bara en mötesplats på internet, men det finns planer för andra aktiviteter framöver.

– Vi hoppas snart kunna erbjuda deltagarna att träffas någonstans och lära känna varandra bättre, säger Micke Valier, kommunikationsansvarig på MHF.

Här hittar du gruppen.

Text: Gustav Liljeberg, MHF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: