ÖSK samarbetar med MADD

OSK_bandySedan i höstas samarbetar MADD och ÖSK Bandy. Efter att klubben berörts på nära håll av en tragisk rattfylleriolycka vill man nu vara med och stötta arbetet för nykter trafik. 

MADD kommer på olika sätt att få stöd av ÖSK Bandy. Ett lite annorlunda samarbete som dock har en naturlig förklaring. Örebro SK Bandy har personligen berörts av detta då tidigare ordförande Mats Sjöö förlorade sin son Rickard när denne var passagerare i en bil där föraren uppmätte 1,23 promille alkohol i blodet vid olyckstillfället.

MADD är en förening som dels är ett nätverk för de som drabbats av rattfylleriets konsekvenser, men man arbetar också för att samhället på olika sätt ska verka förebyggande.

Mats och tidigare ordföranden Hans Eklind är privat goda vänner. Mats engagemang i MADD har därför skapat funderingar kring hur MADD:s viktiga arbete kan stöttas. Detta ledde till en kontakt med ÖSK:s klubbchef Fredrik Johansson. Efter samtal har ett samarbete formaliserats där ÖSK Bandy som klubb nu ska vara med och hjälpa till.

Varje år dör 75 personer på grund av alkohol i trafiken. Det är 75 personer för många. Varje timme, varje dygn, kör 500 personer rattfulla på våra vägar i Sverige.

– Örebro SK Bandy vill vara med, stötta och göra insatser för att få dessa siffror att sjunka – omedelbart, säger Hans Eklind, tidigare ordförande ÖSK Bandy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: