MADD:s skolprojekt – årskurs 4 startar i höst

Protecting You Protecting MeProtecting You Protecting Me, som sedan tre år tillbaka drivs på en grundskola i Kalmar som pilotprojekt, går nu in på sitt fjärde år. Det är två år kvar tills utvärderingen ska genomföras av Örebro universitet. Resultatet kommer att avgöra om det går att göra en lyckad pedagogisk preventionsmodell för påverkan av barn. Om utvärderingen ser bra ut kommer MADD att försöka nå ut till samtliga skolor i landet med programmet.

PYPM utgår från den moderna hjärnforskningen. Det går ut på att studenter vid Linnéuniversitetet undervisar barn i grundskolan totalt 42 timmar under fem år. Programmet skapar på ett enkelt sätt skyddsfaktorer för kroppens viktigaste organ – hjärnan. Alkohol och andra droger är ämnen som gås igenom som en del av det preventiva arbetet. Programmets syfte är att skydda barnens hjärna genom att ge ny kunskap som medverkar till att skjuta upp debutåldern för alkohol.

Pilotprojektet är finansierat av Folkhälsoinstitutet.

One Response to MADD:s skolprojekt – årskurs 4 startar i höst

  1. Lars Lewerth says:

    Genomförandet klart i årskurs 4 med bravur. Barnen är helt rantastiska och nu ser vi fram emot att kunna slutföra projektet i Kalmar under 2013 med det sista och avslutande år 5. Därefter startar Örebro universitet en stor utvärdering med förhoppningen om att programmet som i sitt pilotutförande under fem år, ska ge ett bra resultat och verkligen innebära att de här barnen fått ytterligare skyddsfaktorer mot alkohol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: