Trafiknykterhetens Dag växer

– Trafiknykterhetens Dag är något av det bästa vi gör just nu eftersom dagen enar Sverige i en fråga som alla är berörda av och överens om, säger Pernilla Morrone, projektchef MHF.

– Temat för årets satsning är ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full”. Det är samma tema som vi har för vår framgångsrika facebooksida, med över 200 000 medlemmar.

Årets upplaga av Trafiknykterhetens Dag blir större och mer omfattande än någonsin. Från att 2002 ha varit en improviserad manifestation mot rattfylleri utanför riksdagshuset har det ökat för varje år. 2010 hölls över 100 manifestationer spridda över hela landet. Och årets satsning kommer att bli ännu större.

Förutom alla de ljusmanifestationer som kommer att äga rum runtom i landet kommer filmen ”Inget extra liv” att ha premiär (länk till artikel). En vernissage med auktion av en av den svensk-amerikanska konstnären David Feuchts tavlor kommer att starta denna dag och barn från Eriksdalsskolans Bild- och formklasser kommer att teckna på tema saknad under dagen på Sergels Torg i Stockholm. Ett nytt pris, ”Årets Trafikhjälte” kommer också att delas ut av formgivaren Michaela de la Cour på Strand hotell i Stockholm under kvällen.

Läs mer om Trafiknykterhetens Dag på www.mhf.se och på facebook.com/nykter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: